Stempler

Tilbake til oversikten

'Single Stamp' er en serie med stempler som selges løse som ett og ett stempel. Disse stemplene fåes kun som cling cushion-stempel, dvs. stempelet er ferdig montert på skum, og leveres på en oppbevaringsplate av plast. Klart til bruk med akrylkloss. Bildet av stempelet er ikke vist i samme str. som i virkeligheten. Målene på stempelets motiv står oppgitt. Stempelet er dypt gravert i rød gummi, og er av meget høy kvalitet.

Stemplene kan bestilles hos mine forhandlere. Vennligst kontakt den enkelte forhandler for informasjon om priser og for å bestille. Dersom du har vanskeligheter med å få tak i stemplene, kan du bestille direkte fra meg. Send meg i så fall en mail på gjgb@stempelglede.com med navnet ditt og adresse, samt oversikt over hva du ønsker å bestille.

NB! Du vil ikke motta en automatisk e-post, jeg svarer på alle henvendelser i åpningstiden.

© Stempelglede® Single Stamp 003 Maribel

Single Stamp 003 - Maribel

Dette stempelet er profesjonelt skåret ut, ferdig montert på skum, og leveres på en oppbevaringsplate av plast. Klart til bruk med akrylkloss. (Følger ikke med.) Stempelet selges kun som ferdig montert på skum.

NB! dette er et fotostempel (dvs. meget detaljert), og bør brukes med glossy kartong f.eks "Gloss Paper" fra Ranger, eller et bestrøket, matt papir. (NB! Bilder på skjerm kan se ulike ut fra skjerm til skjerm, så bildet på skjermen kan avvike fra det faktiske stempeltrykket.) Jeg anbefaler også "Archival Ink" fra Ranger (den originale svarte blekkputen).

Klikk på bildet for å forstørre det.

Motivets mål (bredde x høyde): 6 cm x 8.6 cm

Pris: 129,00
(inkludert mva)Single Stamp 003 - maribel

Se kort laget med dette stempelet i
Design Team Bloggen og i Gunhild Bay sin blogg. Se dette kortet i Gunhild Bay sin blogg - Klikk her

Fargelegging - trinn for trinn, i Gunhild Bay sin blogg - Klikk her

© Stempelglede® Single Stamp 003 Maribel

Slik bruker du stempelet:

Stempelet må kanskje rengjøres før bruk, da det kan sitte litt "rester etter produksjonen" på stempelet. For det første bør du bruke glossy kartong eller et bestrøket papir, stempelet er altfor detaljert til å få et godt resultat på vanlig kartong. (Merk deg at glossy kartong ikke er det samme som fotopapir.) Jeg anbefaler at du bruker Ranger Archival Ink. Det gir det aller beste trykket, og det er også lett å bruke. (Det er veldig praktisk å bruke de største Archival Ink-putene som heter "Jumbo Pads".) Du påfører blekk på stempelet ved å trykke/banke stempelet lett flere ganger mot stempelputen til stempelet er mettet av farge. Så trykker du stempelet (ikke altfor hardt!) ned på kartongen. (NB! dette stempelet er ikke slik som andre fotostempler som man må presse veldig hardt mot papiret for å få er bra trykk, heller tvert om.) Hold stempelet mot kartongen en liten stund før du løfter det. (Men holder du det for lenge, kan det klistre seg mot kartongen.) Et slikt detaljert stempel kan være vanskeligere å bruke enn et vanlig stempel, så ikke gi opp etter å ha prøvd det én gang. Dersom du aldri har brukt et så detaljert stempel er det lurt å øve litt. Prøv deg fram noen ganger for å kjenne hvor hardt/løst du skal trykke og hvor lenge du skal holde. Når man først har prøvd det noen ganger, er det ikke vanskelig. Klikk på bildet ved siden av for å se eksempel på et bra trykk.

Dersom stempelputen er helt ny eller veldig fuktig, lønner det seg å bruke rulle (brayer) for å påføre blekket. Se ellers mine fotostempel-guider lenger nede på siden.

© Stempelglede® Single Stamp 003 Maribel

Det er meget viktig at du ikke bruker for mye blekk eller presser stempelet for hardt mot den glossy kartongen, ellers vil motivet bli altfor mørkt! Ikke beveg stempelet når du trykker det mot kartongen. Bare legg stempelet ned, hold et jevnt trykk i 10-20 sekunder, og løft stempelet rett opp. Glossy kartong trekker ikke til seg blekket slik vanlig kartong gjør, det er derfor viktig å ikke ha på for mye blekk. Klikk på bildet ved siden av for å se eksempel på et dårlig trykk hvor det både er brukt for mye blekk og hvor stempelet ble trykket for hardt mot den glossy kartongen. Dersom du får dårlige trykk, enten ved at du har brukt for mye blekk, eller ved at det har satt seg hår eller rusk på stempelet, er det lurt å rengjøre stempelet før du lager flere trykk. Bruk stempelrens for permanent blekk Slik som "CleansIt", "StazOn Cleaner" eller "Permanent Ink Cleaner". Ta på stempelrens, la virke maks 1 minutt, og tørk av med en fuktig klut e.l. Ofte pleier jeg heller å holde stempelet over vasken, ta litt vann på den ene hånden, og "skvette" eller gni over stempelet for å fjerne stempelrensen. Det som er problemet med å bruke en klut e.l. er at det kan sette seg små fiber-biter i stempelet slik at du får dårlige trykk. Husk imidlertid på at du ikke bør putte hele stempelet under vann, da dette kan skade skumputen på sikt. Bruk et håndkle som ikke loer for å klappe bort det meste av vannet. La det gjerne til slutt lufttørke, slik at det blir minst mulig støv og fiber som setter seg i stempelet. Et lite tips til slutt; det er lurt å stemple opp en del trykk når man først er i gang!

Fargelegging - trinn for trinn, i Gunhild Bay sin blogg - Klikk her

Klikk på bildet nedenfor eller her for å se en guide til hvordan du kan bruke fotostempler. Guiden ble laget i forbindelse med lanseringen av Vintage Baby-stempelsamlingen.

Vintage Baby Photo Rubber Stamp Guide


Klikk på bildet nedenfor eller her for å se en guide til hvordan du kan bruke fotostempler. Guiden ble laget i forbindelse med lanseringen av Vintage Christmas-stempelsamlingen.

Vintage Christmas Photo Rubber Stamp Guide